Plint geschikt voor hogedrukreiniging

Heeft u regelmatig last dat in uw produktie-wasruimte de kit in de aansluiting van de kunststofwandpanelen of RVS stootbanden met de vloer door hogedrukreiniging los laat en vervangen moet worden?
Dan is het tijd om een plint van elastisch sneldrogend harsmateriaal te laten aanbrengen. Het probleem is dan voor altijd opgelost.

Kitvoegen

Kit is een materiaal wat gebruikt wordt om horizontale en verticale naden en voegaansluitingen van kunststof en of RVS af te dichten.

Probleem bij gebruik van kit

Door hogedrukreiniging laat de kit tussen de kunststofpaneel en of de bestaande RVS stootband met de beton-gietvloer na enige tijd los omdat deze niet of onvoldoende hecht. Het gevolg hierbij is vochtdoorslag en risico op schimmelvorming waardoor de ruimte niet meer voldoet aan de hygiënische eisen op het gebied van voedselveiligheid.

Oplossing

Onze applicateurs verwijderen de oude kit, brengen een primer aan voor een goede hechting en er wordt een schuine plint in elastisch sneldrogend harsmateriaal met verankering gemaakt. Daarna wordt de plint voorzien van een beschermende transparante coating. Er is geen sprake meer van loslaten, vochtdoorslag of risico van schimmelvorming en u kunt al de volgende werkdag de nieuwe plint met hogedruk belasten.

Waarom een elastische plint van Nedek

 • Met een plint van Nedek bent u verlost van dure terugkerende vervanging van kitvoegen.
 • Geen stlstand in uw produktie.
 • Een Nedek plint is bestand tegen hoge waterdruk.
 • Een Nedek plint is resistent, bestand tegen logen en zuren.
 • Nedek plinten voldoen aan de eisen voor het verkrijgen van de certificaten voedselveiligheid waaronder HACCP, BRC en Skal en kwaliteitsmanagementsysteem NEN-ISO-9001.
 • Nedek plinten zijn vloeistofdicht en voldoen aan de eisen voor het verkrijgen van het certificaat Verklaring Vloeistofdichtheid (VVV).
 • Een Nedek plint kan 2 uur na aanbrengen al volledig worden belast.
 • Nedek geeft 5 jaar schriftelijk garantie op materiaal en uitvoering.
 • Onze applicateurs voeren de werkzaamheden uit in de tijd die u past, ook in het
  weekend of ’s-avonds.

Voorbeelden van plinten van Nedek

Interesse in onze producten?

Wilt u verlost zijn van problemen met uw werkvloer of buitenterrein? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.

>> Terug naar dienstenoverzicht